Ontdek het nachtleven van het Reijerpark

mainImage
Ontdek het nachtleven van het Reijerpark

Vrijdag 24 augustus om 21.00 uur is er vleermuizenexcursie in het Reijerpark en daarna start een onderzoek naar het voorkomen van nachtvlinders. Voor beide activiteiten van Natuurvereniging Eiland IJsselmondemoet u zijn bij het NME Centrum De Groene Draak . U kunt allen komen kijken, er zijn geen kosten aan verbonden.

Als het donker wordt komt een ander deel van de natuur tot leven.  Als het begint te schemeren komen de eerste vleermuizen tevoorschijn. Eerst vliegen ze een paar rondjes in de omgeving en al snel trekken ze naar gebieden waarvan ze ervaren hebben dat daar voedsel is te vinden.  Als het echt donker is komen de nachtvlinders tot leven, al zijn er soorten nachtvlinders die we ook overdag kunnen aantreffen. De roep van een uil en als het niet bewolkt is een prachtige sterrenhemel maken de avond tot een belevenis.

Men start om 21.00 uur met een vleermuizenexcursie o.l.v. Sander Elzerman door het Reijerpark. Verder is het de hele avond mogelijk om een kijkje te nemen bij de nachtvlinders die op het witte doek gaan zitten. Met een speciale opstelling van lampen en doeken worden de nachtvlinders naar het NME-centrum gelokt.  Zo krijgt u een inkijkje in grote diversiteit aan soorten die het park rijk is. Kijk niet gek op als u na een avond nachtvlinderen meer dan 75 verschillende soorten gezien heeft.


Foto: Digitaal Dagblad