Onrust in West over voorgenomen afsluiting Rijksstraatweg

mainImage
Onrust in West over voorgenomen afsluiting Rijksstraatweg

In het wijkoverleg van Ridderkerk West is boos gereageerd op het voornemen om de Rijksstraatweg tussen de Voorweg en de Noldijk af te sluiten voor vrachtverkeer. De betrokkenen verstuurden hierover een persbericht. "De wijk West ondervindt al jarenlang overlast van sluipverkeer door vrachtwagens en men vreest dat dit door deze maatregel nog verder zal toenemen"

Bewoners verwachten dat het vrachtverkeer de route over de Verbindingsweg en de Populierenlaan zal kiezen of vanuit Rijsoord de Geerlaan neemt en via de Burg.de Zeeuwstraat en de Populierenlaan naar de Verbindingsweg rijdt.

De bewoners geven aan dat zij zich niet gehoord voelen met de zorgen die zij bij de gemeente hebben geuit. Het enige acceptabele alternatief in de nieuwe situatie is namelijk dat chauffeurs teruggaan naar de snelweg A15/A16 en vervolgens buitenom Ridderkerk rijden. Een rit van maar liefst 14 kilometer en volgens de bewoners dus niet erg aannemelijk.

De wijk heeft er alle begrip voor dat de bewoners aan de Rijksstraatweg evenmin prijs stellen op het vrachtverkeer, maar wijzen er op dat metingen aantonen dat sinds het openen van de verbinding naar Veren Ambacht er slechts sprake is van een lichte toename van het verkeer op de Rijksstraatweg.

De maatregel steekt volgens de bewoners te meer omdat men al jaren aandacht vraagt voor de overlast van vrachtwagens door de wijk. Dit is volgens hen begonnen nadat de rotondes zijn aangepast. Veel vrachtverkeer uit het Barendrechtse Bedrijventerrein Oost vermijdt liever het drukke knooppunt op de snelweg en kiest de Verbindingsweg om via de Populierenlaan en de Rotterdamseweg naar de snelweg te gaan. Het wegdek is kapot gereden en er is sprake van gevaarlijke situaties. Volgens de bewoners van West werkt de voorgenomen maatregel averechts en maakt het de overlast alleen maar erger. De afvaardiging van de bewoners geeft aan dat inwoners massaal bezwaar zullen aantekenen tegen de verkeersmaatregel.


Foto: Digitaal Dagblad