Nog twee dagen mooi weer

mainImage
Nog twee dagen mooi weer

Vandaag wordt het in Ridderkerk met 24 graden ongeveer even warm als dinsdag. Er waait overdag een zwakke tot matige wind (2 à 3 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Het weerbeeld bestaat uit flinke zonnige perioden en stapelwolken.

Donderdag wordt het in de Rijnmondregio nogmaals 23 à 24 graden. Er is een mix van zon, stapelwolken en sluierbewolking (Cirrus). Donderdagavond neemt de bewolking vrij snel toe en is een kleine kans op een beetje regen. In de nacht naar vrijdag raakt het geheel bewolkt en wordt de kans op regen geleidelijk groter. De zuidenwind is overwegend matig, windkracht 3 à 4.

Vrijdag tapt het weer uit een ander vaatje. Dat zou niet mooi zijn voor de beachparty die op het Koningsplein te wachten staat. Er zijn talrijke wolkenvelden en er vallen enkele buien. Daarbij is zelfs kans op onweer. Zo nu en dan schijnt de zon even tussen de wolkenvelden door. Het wordt hooguit 17 graden in onze regio. De wind is in de ochtend matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 in Ridderkerk. In de middag draait de wind geleidelijk naar het westen en neemt de wind toe naar krachtig, windkracht 6.

In het weekend wordt het op zaterdag nog een fractie frisser met 16 graden. Daarmee is het maar een graadje kouder dan normaal. Het weerbeeld is wisselend met wolkenvelden, enkele buien en periodiek zon. Zondag, de laatste dag van de meteorologische zomer van 2018 wordt het een graadje warmer, maar volgens de meeste weermodellen stormachtig.


Foto: Digitaal Dagblad