Nieuw in Ridderkerk: zomer-aikido, speciaal voor beginners

mainImage
Nieuw in Ridderkerk: zomer-aikido, speciaal voor beginners

De aikidoclub Ridderkerk gaat in de zomer gewoon door met de trainingen en zal dan zelfs extra aandacht geven aan beginners. Iedereen die kennis wil maken met deze Japanse krijgskunst kan binnenlopen om te kijken of direct mee te doen.

De bekende Ridderkerker Pieter van Dongen geeft les op de woensdagavond en Eddy Nuijten neemt de lessen op de donderdagavond voor zijn rekening. Nuijten hecht veel waarde aan de methode van de Japanse grootmeester Koichi Tohei (1920-2011). ,,Tohei sensei is erin geslaagd om moeilijke begrippen als ‘ki’ echt tastbaar te maken. Je krijgt echt inzicht in de geheime krachten die aikido zo boeiend maken’’, aldus Nuijten.
Wil je dit zelf ervaren, dan kun je gewoon binnenlopen op de trainingsavonden. Geen speciale kleding is vereist, een trainigsbroek en T-shirt volstaan. De eerste twee lessen zijn gratis.
De dojo is elke woensdagavond open van 20.15 tot 22.00 uur (Pieter van Dongen) en elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (Eddy Nuijten).


De lessen beginnen doorgaans met ki-trainingen. Op aanvraag kunnen ook ki-trainingen worden verzorgd in de vorm workshops.
De trainingszaal, de dojo, is in de gymzaal van het Farel College aan de Platanenstraat 6, 2982CR Ridderkerk.
Wil je liever eerst wat lezen over aikido: Nuijten schreef het boek Aikido in gewone taal, dat verkrijgbaar is bij Bol.com of via de dojo.
Meer informatie: [email protected]

Foto: Eddy Nuijten, een van de twee aikidoleraren van de Ridderkerkse club.
FOTO HAR VAN TOL


Foto: Digitaal Dagblad