Niet vergeten voor u op vakantie gaat!

mainImage
Niet vergeten voor u op vakantie gaat!


De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen opvakantie zijn of dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan.Met deze handige tips maakt u het inbrekers en insluipers een stuk lastiger.

Licht de buren in
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.
Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Bijvoor- beeld bij glasgerinkel, gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Sluit ramen en deuren
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan zo eenvoudig uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit deuren en ramen waar u geen zicht op heeft.Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.Politiekeurmerk Veilig Wonen
Naast deze tips, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Erkende PKVW-bedrijven uit de buurt vindt u op www.politiekeurmerk.nl > Vind een Politiekeurmerk expert.


Tekst: Blauwkai


Foto: Digitaal Dagblad