Lezing over Biesbosch in De Groene Draak

mainImage
Lezing over Biesbosch in De Groene Draak

Op donderdagavond 8 november a.s. geeft boswachter Thomas van der Es een lezing over de Biesbosch' in het NME Centrum De Groene Draak.

Vorig jaar verscheen het boek De nieuwe Biesbosch van Thomas van der Es. In deze presentatie neemt hij de aanwezigen mee door de Biesbosch van nu.

In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan – en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende visarenden hangen boven meanderende geulen en de majestueuze zeearend verjaagt een groep ganzen. Bevers bouwen aan hun burchten en het is wachten op de terugkeer van de otter en de steur.

De aanvang is om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. De kosten zijn € 3,- inclusief 1 koffie of thee. De Groene Draak gelegen in het Reijerpark. Het adres is Kastanjelaan 27 te Ridderkerk.

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht. Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken.

Meer info over natuurvereniging eiland IJsselmonde is te vinden via www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl


Foto: Digitaal Dagblad