Leuk in de vakantie: Kanotocht

mainImage
Leuk in de vakantie: Kanotocht

Natuurvereniging Eiland IJsselmonde organiseert op dinsdag 8 mei 2018 van 10.00 – 15.00 uur een pittige kanotocht voor stoere jongens en meiden van 10 tot 15 jaar. De route gaat over de Blauwe Verbinding in Klimaatbuffer IJsselmonde.

Deelname
De kanotocht is onder begeleiding van ervaren peddelaars. Je hoeft als deelnemer geen ervaring te hebben. Voordat je in je kano of kajak stapt, krijg je een namelijk een ‘peddelinstructie’. En als je op het water zit, voel je vanzelf wel aan wat je wel of niet moet doen. Je mag meedoen als je in het bezit bent van een zwemdiploma en niet bang bent om nat te worden (en je ouders thuislaat). Het dragen van een zwemvest is voor alle deelnemers verplicht.

Route en gebied
De start is bij de Koedood aan het einde van Essendijk bij huisnummer 72. Hier vandaan peddel je via de Koedood naar het noorden, richting A15. Deze route maakt deel uit van de Blauwe Verbinding, een zoetwaterverbinding tussen de Zuidpolder van Barendrecht en het Zuiderpark van Rotterdam.

Op de westoever van de Koedood leeft gedurende het hele jaar een kudde Schotse Hooglanders. Deze grote grazers met hun zware, gedraaide horens zorgen met hun gedrag voor een natuurlijke verandering van het landschap. Op sommige plekken zijn de struiken en bomen ‘gesnoeid’, en zie je open plekken in de rietkraag waar de runderen komen drinken.

Picknick
Onderweg, na zo’n 1,5 tot 2 uur peddelen, is er tijd om in het veld te lunchen. Kanoën is zwaar werk, neem daarom van thuis genoeg lekker belegde broodjes mee en niet te vergeten extra drinken. Een stel droge kleren, goed waterdicht verpakt, zullen enkelene naar verwachting ook wel nodig hebben. Dat wordt...... lachen!
Na de lunch kano je nog een stuk door, zover als de Koedood dit toelaat. Dit deel van de route is nog niet eerder verkend. Voor iedereen dus een avontuur op zich. De terugweg gaat via de Koedoodseplas. De enige manier om zonder de kano over te dragen vanaf de Koedood op Koedoodseplas te komen, is via een kanosluis. Vervolgens peddel je terug naar de Korte Koedoodsedijk, waar de kano’s worden overgedragen naar de Gaatkensplas. Het eindpunt van dit kanoavontuur is aan het einde van de Gaatkensplas, bij de Zuidercarnisserweg.

Vanaf dit punt kun je rond een uur of drie worden opgehaald. Parkeerplaats bij Kinderopvang Wiedewei/Honk Scouting Fridtjof Nansen Groep 12

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan via deze link of 06-14584207 , onder vermelding van je naam, je leeftijd en een telefoonnummer thuis.

Er is slechts plek voor 20 deelnemers. Meld je dus op tijd aan, vol is vol!
Neem voldoende drinken mee, je droogt snel uit op het water zonder dat je dit doorhebt. Denk verder aan zonnebrand, een petje en eventueel een regenpak. Droge reservekleding staat al elders in dit persbericht genoemd.
De kosten voor deze dagtocht bedragen € 8,50 per persoon, inclusief materiaal. Lunch en drinken voor onderweg zelf meenemen.

Voor meer informatie, kijk op:
www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl
www.ark.eu/gebieden/de-delta/ijsselmonde/koedood-en-zuidpolder


Foto: Digitaal Dagblad