Lentekriebels bij de Brede School

mainImage
Lentekriebels bij de Brede School

Als de lente in aantocht is en iedereen uit de winterslaap ontwaakt komen de creatieve gedachten en producten ook weer tot leven. Voor de paasdagen kon in de wijk Rijsoord flink geknutseld worden, er werden prachtige paashazen gemaakt en kinderen konden hun eigen paasservies schilderen.. nou als dat geen heerlijk paasontbijt zal opleveren? Wellicht is het u niet ontgaan, binnen de Brede School zijn de kinderen weer volop creatief bezig geweest en worden alle kunstwerken geëxposeerd tot en met zaterdag 12 mei bij KIEM Ridderkerk in Bibliotheek AanZet in Ridderkerk.

Ook tijdens het Music & More festival (vandaag in Het Plein) was van alles te doen. Leerlingen uit de Brede School presenteerden daar wat ze geleerd hebben tijdens de lessen i.s.m. het Servicebureau Onderwijs & Cultuur.

Zo werden er in alle wijken filmlessen gegeven en heuse films geschoten voor het “Unicef Kinderrechten Filmfestival” i.s.m. Building Arts waarbij vorig jaar een Ridderkerkse Film doorgedrongen is tot de landelijke finale in het Tuschinski theater, en dit jaar hopen we zelfs het festival te winnen… wie weet.

Naast al deze creativiteit was er natuurlijk ook ruimte voor andere zaken, zo kon er gesport worden, kon je meedoen met rappen en je eigen videoclip opnemen, er waren activiteiten met robots en computergames en voor de allerjongsten werd er voorgelezen.

Je ziet, voor ieder wat wils bij de Brede School.


| Foto: Digitaal Dagblad