Leesfeest voor kinderen uit groep 3 groot succes

mainImage
Leesfeest voor kinderen uit groep 3 groot succes

Met de start van het nieuwe schooljaar organiseerden vijf vestigingen van Bibliotheek AanZet een heus Leesfeest. Kinderen uit groep 3 en hun (groot)ouders, broers en zussen waren uitgenodigd voor deze leerzame en gezellige middag. Ouders kwamen massaal met hun kinderen, allemaal beginnende lezers, naar Ridderkerk, Barendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Papendrecht om het feestje mee te vieren. Want voor veel kinderen is dit een spannend moment: de stap van de kleuterklas naar de ‘grote’ school. Een enthousiaste ouder over het leesfeest: “Is dit tegenwoordig de bibliotheek?? Ik vind het geweldig!”.

Tijdens het Leesfeest werden ouders met een rondleiding wegwijs gemaakt in onze collectie voor beginnende lezers. De AVI-niveaus werden toegelicht, net als handige tips voor het uitzoeken van boekjes. De kinderen vermaakten zich met een spannende speurtocht, voorlezen en taalspelletjes. Enkele reacties: “Zijn alle feestjes zo vet bij jullie?” zegt een leerling uit groep 3 die voor het eerst in de bibliotheek was.
Een ouder vult aan: “Ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten boeken en mogelijkheden waren om kinderen te leren lezen”. Ook leerkrachten reageren enthousiast op dit initiatief en zijn blij met de aandacht die de bibliotheek schenkt aan beginnende lezers.


Foto: Digitaal Dagblad