Laatste week van Diabetes Challenge

mainImage
Laatste week van Diabetes Challenge

Volgende week is alweer de laatste week van de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes (of een andere chronische aandoening) te verbeteren.

Afgelopen periode is er 23 weken gewandeld met gemiddeld 80 deelnemers. Elke maandag vanaf eind april konden er 3 verschillende routes gelopen worden. Verschillende routes met elk een eigen afstand zodat iedereen, ervaren of minder ervaren mee kon doen. In de afsluitende week van maandag 24 t/m zaterdag 29 september wordt er maar liefst 4 keer gewandeld. Op maandag, dinsdag en donderdag in Ridderkerk. Op zaterdag 29 september is de landelijke afsluiting in Amsterdam (Olympisch stadion). Op de doordeweekse dagen wordt er gewoon gestart om 19.00 uur vanaf Grandcafé Burgerzaken op het Koningsplein. Op de afsluitend dag worden er routes gelopen van 5, 10 of 15 kilometer. Dit is erg knap als je bedenkt dat de eerste routes in april nog geen 1,5 kilometer lang waren. Voor de afsluitende wandeling hebben mensen zich opgegeven en met 50 deelnemers gaat men met de bus richting Amsterdam.
Er kan nu al gesproken worden van een succesvolle NDC editie in Ridderkerk. De samenwerking tussen huisartsenpraktijk Het Doktershuis en Facet Ridderkerk heeft goed uitgepakt en is voor herhaling vatbaar. Er zijn veel mensen structureel in beweging gebracht zegt Jesper Lagendijk. Het zou mooi zijn als men deze groep kan behouden zodat ze ook in de wintermaanden kunnen bewegen. Er wordt gekeken of de organisatoren de wandelgroep kunnen voortzetten. Voor vragen kan iedereen contact opnemen met Facet Ridderkerk, Jesper Lagendijk via 0180-432350 of per mail [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad