Kweekvleespionier Van Eelen in bibliotheek

mainImage
Kweekvleespionier Van Eelen in bibliotheek

Onze vleesconsumptie zorgt voor veel klimaatproblemen en dierenleed. Overstromingen dreigen en veel dieren hebben een bedenkelijk leven voordat ze worden geslacht. Het antwoord op deze problemen is misschien wel dichterbij dan we denken. Nederland is namelijk niet alleen het land van kaas, molens en tulpen, maar ook van kweekvlees.
Kweekvlees is vlees dat in een laboratorium gekweekt wordt uit stamcellen van dieren. Al twintig jaar is Nederland wereldwijd pionier op dit gebied. We ontwikkelden zelfs de állereerste kweekvleesburger. Toch ligt kweekvlees nog niet in ons winkelmandje. Hoe komt dat?

Op woensdagavond 21 november kun je hierover in de bibliotheek in gesprek met Ira van Eelen. Deze Kweekvleespionier is de dochter van Willem van Eelen, de geestelijk vader van het kweekvlees. Zowel voor- als tegenstanders van kweekvlees zijn welkom. Dus ben jij vegetarisch? Wil je het beste voor het klimaat? Ben je ontzettend geïnteresseerd in technologie? Een enorme kookgek? Of juist heel erg anti revolutionaire ontwikkelingen? Kom langs en debatteer mee.

Praktische informatie
Datum: woensdag 21 november
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Ridderkerk
Toegang: gratis | aanmelden kan via deze link of bij de balie van de bibliotheek


Foto: Digitaal Dagblad