Koninklijke onderscheiding voor Kees Sanders

mainImage
Koninklijke onderscheiding voor Kees Sanders

Op Koningsdag, bij de afsluiting van de 22e Truckersrit in Ridderkerk, is Kees Sanders koninklijk onderscheiden. Burgemeester Anny Attema maakte bekend, dat de medeorganisator van de Truckersrit benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Truckersrit (met mensen met een verstandelijke beperking als bijrijders) wordt al jaren georganiseerd door Stichting Help Eens Een Handje, die zich al bijna vijftig jaar inzet voor allerlei verenigingen en instellingen die een financieel steuntje in de rug nodig hebben. Het is het grootste evenement van Help Eens Een Handje, met zo’n 100 voertuigen met chauffeurs, 30 vrijwilligers, 40 verkeersregelaars, rond de 120 deelnemers en zo’n 35 persoonlijke begeleiders. Kees Sanders is al sinds 1991 bestuurslid, naast het werk in zijn eigen Drukkerij en Uitgeverij Sanders BV.

Binnen de stichting is hij verantwoordelijk voor de reclame en publiciteit. Dat doet hij niet alleen voor de Truckersrit, maar bijvoorbeeld ook voor het Winterfeest, dat al jaren in Rijsoord wordt gehouden voor verstandelijk beperkten. Help Eens Een Handje werkt daarbij samen met de Supportersvereniging van de VV Rijsoord. Voor het drukwerk hoeft het Winterfeest niets te betalen. Voor de Truckersrit verzorgt Kees Sanders ook de hele planning en coördinatie.

Kees Sanders zet zich ook in voor het jaarlijkse Bluezy Bluesfestival in Ridderkerk. Sinds 2013 is hij bestuurslid van de Stichting Blues & Rootmuziek Ridderkerk. Hij verzorgt de pr, publiciteit en reclame. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de aankleding van de podia. Ook in het onderhoud van de website en aan de fondsenwerving levert hij een belangrijke bijdrage.


Foto: Digitaal Dagblad