Koningsdagconcert Jan Peter Teeuw op Leeflang-orgel

mainImage
Koningsdagconcert Jan Peter Teeuw op Leeflang-orgel

Op vrijdag 27 april (Koningsdag) geeft Jan Peter Teeuw traditiegetrouw een inloopconcert in de Ichthuskerk te Ridderkerk (Vlietplein 1). Hij zal dan het mooie Leeflang-orgel bespelen.

Net als de voorgaande jaren is het programma ook nu weer heel gevarieerd. Natuurlijk klinken er bewerkingen van vaderlandse liederen, maar er worden ook composities gespeeld van o.a. Händel, Schumann en Guilmant. Ook nu weer is er veel ruimte voor muziek van Nederlandse bodem: Jan Peter speelt werken van W.H. Zwart en J. Bredewout. Daarnaast zal Jan Peter improviseren en wordt het concert traditiegetrouw besloten met het zingen van het Wilhelmus.

Jan Peter Teeuw (1987) studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk. Regelmatig verleent hij zijn medewerking aan concerten, zowel als begeleider van koren en instrumentalisten alsook als solist. Orgelconcerten gaf hij behalve in Nederland ook in België en Duitsland. Van zijn hand verschenen diverse bundels met instrumentale muziek en koraalbewerkingen voor orgel. De arrangementen die Jan Peter schrijft worden regelmatig door andere musici uitgevoerd en opgenomen.

Jan Peter is dirigent van vier koren, ‘Canticum’ in Gouderak, ‘Sursum Corda’ in Stolwijk,  ‘Rejoice’ in Ridderkerk en het Korendijks Mannenkoor in Nieuw-Beijerland. Hij werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Het concert begint om 14:30 uur, maar ook tijdens het concert is het mogelijk om in- en uit te lopen. De toegang is gratis. Wel is er een collecte die bestemd is voor het orgel- en pianofonds van de Ichthuskerk. Ook zijn er bij de uitgang CD’s en bladmuziek van Jan Peter verkrijgbaar.

 

Voor meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.


Foto: Digitaal Dagblad