Kloos en Van Dijk gunnen elkaar een lintje

mainImage
Kloos en Van Dijk gunnen elkaar een lintje

Vrijwilligers van onder meer Het Gilde Hans van Dijk en Jim Kloos vonden van elkaar dat de andere persoon in aanmerking kwam voor een koninklijke onderscheiding. Zonder het van elkaar te weten zetten zij een aanvraag in gang. En in beide gevallen behaagde het Zijne Majesteit de onderscheiding toe te kennen. Het leverde donderdagmorgen een amusante situatie op, mede doordat zij bij elkaar als aandrager een toelichting gaven.

Hans van Dijk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1992 doet hij vrijwilligerswerk bij de Stichting Wereldwerk Ridderkerk. Daarnaast is hij vrijwilliger bij, medeoprichter en voorzitter (sinds 2000) van Stichting Projectgroep Gilde Ridderkerk, waar hij onder meer projecten opzette voor taalbevordering, voorkoming schooluitval, schuldhulpverlening en contact tussen christenen en moslims.

Jim Kloos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is medeoprichter van Stichting Projectgroep Gilde Ridderkerk en initiatiefnemer van het project SchuldHulpMaatje. Ook was en is hij betrokken bij projecten voor coaching van jongeren, taalbevordering en contact tussen christenen en moslims. Van 2006 tot 2013 was hij actief binnen de Protestantse Gemeente Ridderkerk, locatie Irenekerk. Enkele jaren was hij kerkrentmeester en lid van de werkgroep SARI voor de samenwerking tussen protestantse kerken in Ridderkerk. Sinds 2006 is hij bestuurslid en voorzitter van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Ridderkerk. Hij helpt ouderen met hun belastingaangifte. Sinds 2014 is hij voorzitter van Stichting Het Zonnekind, die kinderen helpt om voor zichzelf op te komen via de zelfverdedigingssport Aikido.


| Foto: Digitaal Dagblad