Klantonderzoek Oasen: 80% gaat tijdens hitte bewuster om met water

mainImage
Klantonderzoek Oasen: 80% gaat tijdens hitte bewuster om met water

Een extra keer douchen, de tuin sproeien en een zwembad vullen zijn veelgehoorde wateractiviteiten. Hoe bewust gaan we om met het kraanwater in deze periode? Oasen vroeg dit aan haar klanten.

Wat blijkt?
Bijna 80% zegt bewuster met kraanwater om te gaan. De helft van dit percentage past ook daadwerkelijk het gedrag aan door onder andere korter te gaan douchen. Waarom? ‘Ik vind het belangrijk om duurzaam om te gaan met water tijdens de extreme droogte’, was een veelgehoorde reactie van klanten.

Waterdruk en smaak
Opvallend is dat mensen zich weinig laten beïnvloeden door de berichten in de media om het verbruik te beperken of te spreiden. Een kwart geeft aan daar daadwerkelijk rekening mee te houden door minder water te gebruiken tijdens de piekuren. Oasen had hiertoe overigens zelf niet opgeroepen omdat wij aan de hoge watervraag kunnen voldoen. Er zijn dan ook geen verschillen in druk, kleur of smaak. Dat blijkt ook uit het onderzoek: vrijwel geen enkele klant merkt een druk- of smaakverschil in het drinkwater in deze warme periode vergeleken met de rest van het jaar.

Vertrouwen in Oasen blijft onverminderd hoog
Komende dagen blijven de temperaturen hoog. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Daarmee zal ook het verbruik van onze klanten hoog blijven. Bijna 90% van onze klanten heeft er vertrouwen in dat wij op ieder moment van de dag drinkwater blijven leveren. Oasen ziet dit ook terug in het rapportcijfer dat de klanten geven voor de drinkwaterlevering van de afgelopen 2 weken. Zij beoordelen dit met een 8,7.

Voldoende drinken
Het is vooral belangrijk om voldoende te blijven drinken. Bij hoge temperaturen verlies je makkelijk vocht. Hou daarnaast kinderen en ouderen extra in de gaten en zorg dat ook zij genoeg drinken. Er is voldoende water, dat verzekert Oasen. Zoek gerust verkoeling door een zwembadje te vullen of extra douche te nemen. Maar verspil het water niet. Gebruik bijvoorbeeld het water uit een gevuld zwembad om planten water mee te geven. Of neem voor de planten een emmer water mee onder de douche.


| Foto: Digitaal Dagblad