Kerstdiner voor eenzame ouderen

mainImage
Kerstdiner voor eenzame ouderen

Maandag 17 december verzorgden het Nationaal Ouderenfonds en Hotel Van der Valk een kerstdiner voor eenzame ouderen in Ridderkerk. Met behulp van betrokken partijen, weten zij veel ouderen in de wijk te bereiken.

Aafje als partner
Natasja Lieshout van Aafje Gezellig op Stap is een van de schakels die binnen Ridderkerk een breed netwerk heeft onder de thuiswonende senioren. Maar liefst 85 Ridderkerkers hebben zich hierdoor op kunnen geven.

1 miljoen ouderen eenzaam
Uit cijfers van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat ruim 1 miljoen 55-plussers zich eenzaam voelt. Dit is 1 op de 4 ouderen. 200.000 ouderen zijn extreem eenzaam. Zij hebben hooguit eens per maand een sociaal contact. ‘Ik vind het geweldig dat ik ook dit jaar weer klanten mag uitnodigen voor een verzorgd diner’ vertelt Natasja Lieshout, coördinator van Aafje Gezellig op Stap. ‘Juist de ouderen die niet vaak de deur uit kunnen of die het wat minder breed hebben, kunnen door deze samenwerking een middagje genieten. De extra aandacht tijdens deze avond doet hen enorm goed’ vult ze aan.

Extra aandacht
Tijdens het diner was er een tafelgoochelaar voor entertainment en heeft iedereen na afloop een leuk kerstpresentje mogen ontvangen. Ook zijn de kerstkaarten van de kerstkaartenactie uitgedeeld; een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds en PostNL.

Aafje Gezellig op stap
Aafje Gezellig op stap organiseert geheel verzorgde daguitstapjes met begeleiding voor onder anderen klanten van Aafje. Door scherpe prijsafspraken te maken met partners proberen zij de kosten voor klanten en geïnteresseerden zo laag mogelijk te houden. Elke maand staat er een nieuw uitstapje op de planning.


Foto: Digitaal Dagblad