Jongelui over de hekken na sluiten zwembad

mainImage
Jongelui over de hekken na sluiten zwembad

Het sluiten van zwembad De Fakkel is met de huidige temperaturen en het ontbreken van buitenbaden in de omgeving geen bijzonderheid meer. Ook vandaag werden in de loop van de middag de rolluiken gesloten.

De Fakkel geeft op haar website aan dat dagelijks het binnenbad  om twee uur wordt gesloten, in verband met de waarborging van de kwaliteit van het water. Onder meer de grote hoeveelheden zonnebrand zorgen namelijk voor flinke vervuiling van het water, waardoor na 14.00 uur  het zuiveringsproces van het water weer tot de volgende dag rustig zijn werk kan doen.

Het zorgt er echter voor dat vanaf dat moment alle gasten van het zwembad buiten moeten zijn en de maximale capaciteit bereikt is. Vandaag was echter aan de achterzijde, de kant van het sportpark, te zien dat minimaal tien jongeren zich toegang verschaften door gewoon over het hek te klimmen, daarbij soms geholpen door vrienden die al in het zwembad waren . Pas nadat de beveiliging gealarmeerd was, dropen de jeugdigen die het nog wilden proberen af.


| Foto: Digitaal Dagblad