Joke de Ruiter verrast met Bruggenbouwer Award

mainImage
Joke de Ruiter verrast met Bruggenbouwer Award

Dinsdagavond leek een normale Humanitas DMH soosavond te worden voor Joke de Ruiter en haar team van vrijwilligers maar dat werd het niet. Zij werd door Present Barendrecht verrast met de 3e Bruggenbouwers Award.
De in Ridderkerk woonachtige Joke zet zich al ruim 13 jaar lang met een team van vaste vrijwilligers in voor de soos bij Humanitas in Aksent. Deze wordt speciaal georganiseerd voor cliënten met een verstandelijke beperking. Zij startte hiermee omdat zij het belangrijk vindt dat er ook op een doordeweekse avond leuke dingen georganiseerd worden voor verstandelijk beperkten. Waar het voor ieder ander normaal is om doordeweeks te gaan sporten of andere hobby’s te beoefenen, is dat voor mensen met een beperking niet zo. De soosavonden in Aksent, één keer in de twee weken op dinsdagavond, zijn voor de bezoekers een waardevol en gezellig uitje. Maar ook voor Joke en haar man Dick zijn de avonden heel belangrijk: zij houden van sportieve en avontuurlijke vakanties maar plannen deze altijd zó dat zij geen soosavond hoeven te missen.

Ook buiten de soosavonden om is Joke druk met het bijhouden van de administratie, het maken van de planning van de vrijwilligers, het doen van boodschappen voor de versnaperingen en last but not least: overal rondneuzen voor leuke prijsjes voor de Bingo. Dit allemaal om de mensen van Humanitas een fijne avond te geven.
Omdat Present vindt dat Joke een prachtige bruggenbouwer is in Barendrecht, reikten Cobi Louws en Monique Hulsebosch haar de 3e Bruggenbouwers Award 2018 uit.

De Bruggenbouwers actie wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van Present Barendrecht. Vanuit de gedachte ‘wie jarig is, trakteert’ en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht zijn, organiseert men deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

Tekst en beeldrecht: Present Barendrecht


Foto: Digitaal Dagblad