Ingezonden: Pas op voor oplichters dakgoten

mainImage
Ingezonden: Pas op voor oplichters dakgoten

Er wordt op dit moment melding gemaakt van oplichting door schoonmakers van dakgoten. Er zijn momenteel mensen in Ridderkerk actief die op slinkse wijze, met name oudere inwoners, proberen op te lichten. Onderstaande tekst werd met foto aan het Ridderkerks Dagblad gezonden:

Men komt aan de deur en vraagt om de goten te kunnen en mogen schoonmaken. Op zich niets mis mee. Als men aan de slag gaat,kiest men een gewillig en onwetend slachtoffer. Voornamelijk oudere personen.
Ze gaan keurig netjes te werk. Plaatsen een ladder tegen de gevel en gaan met een bezem en een emmer naar boven om de goot schoon te maken.

In de emmer, voor niemand zichtbaar, zitten oude vogelnestjes. Een van de mensen blijft op de grond en kijkt om zich heen of er geen mensen (getuigen) zijn of aan komen lopen. Dan gaat de man die boven op de ladder staat te werk. Hij haalt eerst een aantal dakpannen weg en plaatst vervolgens de vogelnestjes op de plekken waar de pannen vandaan komen.

Hij morst dan een aantal van de vogelnestjes van boven naar beneden om de bewoner(s) duidelijk te maken dat het erg mis is onder de pannen, maakt dan foto’s en gaat aan de deur. De bewoner krijgt dan een verhaal te horen dat het vreselijk mis is onder het dak. Vervolgens wordt aangeboden het te repareren en in orde te brengen.

In Ridderkerk zijn er al een aantal gevallen bekend van (oudere) mensen die een rekening hebben moeten betalen van 700 euro of meer (900 euro is de uitschieter).

U begrijpt het wel: voor deze rekening wordt dus niets gedaan, behalve het geld innen en u met een vreselijke kater achterlaten.

Hans van der Geest
Leefbaar RidderkerkFoto: Digitaal Dagblad