Ingezonden: “Een kaartje, een groot plezier”

mainImage
Ingezonden: “Een kaartje, een groot plezier”

Er staan op dit moment 41 brievenbussen in Ridderkerk. Binnenkort verdwijnen daarvan 10 exemplaren, zo berichtte PostNL. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd. Begrijpelijk nu er steeds minder post wordt verstuurd. Wie vindt nog een stapel vakantiekaartjes in z’n brievenbus, wie schrijft zijn vingers nog blauw aan al die kerst- en nieuwjaarsgroeten en wie neemt er nog de moeite om een kaart uit te zoeken, te schrijven en te posten voor een jarige?

Via Instagram of Facebook plaats je tegenwoordig snel en kosteloos een mooi plaatje en je krijgt ook nog eens direct een reactie in de vorm van een like. Verjaardagskaarten worden steeds vaker online geschreven of er wordt een appje gestuurd.

Toch is er in ieder geval één groep die nog regelmatig het wandelingetje naar de brievenbus maakt: de ouderen. Alhoewel velen ook actief zijn op social media geven zij aan dat dit niet opweegt tegen een persoonlijk kaartje.

Op het ChristenUnie ouderenontbijt in januari werd dit heel duidelijk naar voren gebracht. De ouderen gaven aan: let er op dat we kunnen blijven mee leven met onze (klein) kinderen en familie en vrienden. Dat de afstand naar de brievenbus niet te groot gaat wordt. Dat we de kaartjes zelf kunnen posten, ook als we wat minder goed kunnen lopen.

De ChristenUnie Ridderkerk begrijpt dat. En alhoewel we heel goed snappen dat je de ontwikkeling rondom post niet tegen kan houden willen we wel aandacht hebben voor dit geluid.
Wie heeft er ideeën hoe we als Ridderkerkse samenleving er met elkaar voor kunnen zorgen dat ouderen die straks te ver weg wonen van een brievenbus toch hun kaartjes kunnen blijven versturen? We dagen alle Ridderkerkers uit om hier met mooie ideeën te komen.

Ook horen we graag meer verhalen van mensen die een brievenbus in de buurt missen, of het jammer vinden dat de brievenbus bij hen in de buurt straks verdwijnt. Wat betekent dit voor u? Op welke drukbezochte plek(ken) komt u nog regelmatig, zodat plaatsing van een brievenbus daar handig zou zijn? We willen dit als ChristenUnie graag in kaart brengen.

We horen dus graag van u! u kunt uw reactie sturen naar [email protected], of per post naar:
ChristenUnie Ridderkerk
p/a Albert Cuypstraat 44
2981 CA Ridderkerk

Denkt u in de komende vakantie met ons mee? Wie weet komen we met uw hulp na de vakantie met een frisse oplossing, en kunnen we ook op deze manier naar elkaar om blijven zien! Oog voor elkaar, oog voor Ridderkerk!

O ja, op internet (https://www.postnl.nl/locatiewijzer) kunt u de dichtstbijzijnde brievenbus vinden.

Fractie ChristenUnie Ridderkerk


| Foto: Digitaal Dagblad