Infoavonden over glasvezelnetwerk

mainImage
Infoavonden over glasvezelnetwerk

Half juli werd in Ridderkerk huis-aan-huis een informatiekrant verspreid door E-Fiber. Zij proberen het voor elkaar te krijgen om minimaal 40% van de Ridderkerkse huishoudens enthousiast te krijgen voor een glasvezelabonnement. Zij geven aan dat dat percentage (ca. 9.000 van de huishoudens) benodigd is om de aanleg financieel rendabel te laten zijn. Dat is dus een fors aantal. De inschrijving voor glasvezel is onlangs begonnen.

In Ridderkerk werkt E-Fiber samen met de providers TriNed, Tweak, MultiFiber en SNLR.nl. Er kan worden gekozen voor internet met snelheden van 500, 800 of 1000 Mbit/s met prijzen van 30 tot 56 euro per maand.

Iedereen glasvezel
Eric Vos van E-Fiber licht toe: “De aanleg van glasvezel vergt een aanzienlijke investering, die doen we graag, maar we kunnen pas van start als er voldoende animo is voor een glasvezelabonnement. We hebben er een goed gevoel over en hopen daarom dat we in Ridderkerk snel over kunnen gaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk. Glasvezel voor iedereen, ook in Ridderkerk!”

E-Fiber organiseert de komende tijd ook verschillende informatieavonden om bewoners te informeren over de abonnementen en de voordelen van glasvezel. Deze bijeenkomsten zijn op:
Woensdag 5 september: Genemi College, Pr. Margrietstraat 163, Ridderkerk
Donderdag 6 september: Theater Het Plein, Koningsplein 2, Ridderkerk (Let op! Gewijzigde datum)
Woensdag 12 september: VV Rijsoord, Vlasstraat 1A, Rijsoord
Donderdag 13 september: Wijkvoorzieningcentrum Bolnes

De inloop van de informatieavonden is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start de presentatie.

Meer info is te vinden in de informatiekrant.


Foto: Digitaal Dagblad