Het Groene Loper Event

mainImage
Het Groene Loper Event

Samen met de gemeente organiseert de bibliotheek het duurzaamheidsevenement ‘Het Groene Loper Event’. Op zaterdag 30 juni van 11.00 tot 15.00 uur is er van alles te doen in de bibliotheek en in Reijerpark.
In aanloop naar dit event zijn alle scholen in Ridderkerk al bezig met lessen over dit onderwerp. Zo maken ze bijvoorbeeld gezamenlijk een kunstwerk van plastic. Dit kunstwerk zal in de bibliotheek te bezichtigen zijn. Maar je moet wel snel zijn, want dit kunstwerk is vergankelijk: voor de zomervakantie zal het worden ontmanteld en worden gerecycled!

In de bibliotheek zelf zijn deze dag de volgende events:

  • ‘Kwispellezen’. Van 10.30 tot 11.30 uur zal er worden voorgelezen aan geïnteresseerden en eventueel ook aan hun trouwe blaffende viervoeters! Uiteraard wordt er gelezen over honden en hun baasjes. Er zal drinken zijn voor de baasjes en honden en, voor de wandeling naar het Reijerheem, zijn hondenpoepzakjes verkrijgbaar. Let op: deze activiteit is zeker ook bedoeld voor volwassenen.

  • De film ‘De Wilde stad’ zal ook worden vertoond deze dag. Er zijn twee mogelijkheden om deze natuurfilm over het wilde leven in de stad te bezichtigingen. 11.00 en 13.00 uur. Mis ‘m niet want de film zal zeker verrassen!!

  • Binnenlopen in het boek ‘Erik of het kleine insectenboek’. Zo maak je zelf deel uit van het verhaal. Nieuwsgierig geworden? Kom langs, de activiteit is de hele dag door!


Verder is er een route uitgezet tussen de bibliotheek en Reijerheem. Deze speurtocht is gemakkelijk te lopen m.b.t. foto’s. Je hoeft hier alleen maar een app voor te downloaden of het boekje van de route op te halen in de bibliotheek. De route neemt je mee door de Wilde Stad: vleermuiskasten, begroeiing en dat allemaal bij jou om de hoek!

Na de route zijn er op de Reijerheem ook nog allerlei leuke activiteiten: stands, hutten bouwen, popcorn maken en nog veel meer. Dus ga gezellig langs voor een leuke dag!Foto: Digitaal Dagblad