Geslaagde Vrijwilligersmarkt op het Sint Jorisplein

mainImage
Geslaagde Vrijwilligersmarkt op het Sint Jorisplein

Afgelopen vrijdag 7 september organiseerde Facet Vrijwilligerssteunpunt weer haar jaarlijkse promotiemiddag voor het vrijwilligerswerk. Maar liefst 16 organisaties deden mee en vooral in de eerste helft van de middag was er ruime belangstelling van het publiek.
Wethouder Marten Japenga verzorgde een openingswoord waarbij hij het belang van het vrijwilligerswerk en de nieuwe ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk onder de aandacht bracht. Daarnaast sprak hij zijn waardering uit voor deze inzet en attendeerde hierbij op het aanmelden voor de Vrijwilligersprijzen over 2018 van de gemeente Ridderkerk. Daarna bezocht de wethouder alle stands.

Tijdens deze gezellige vrijwilligersmarkt brachten diverse organisaties hun mogelijkheden voor vrijwilligerswerk onder de aandacht van het publiek. Op creatieve manieren, met leuke acties en gesprekken werd de organisatie gepresenteerd en vrijwilligers geworven. Het was ook een nuttige middag voor het aanhalen van de contacten tussen de deelnemende organisaties onderling. RTV Ridderkerk zorgde voor de muzikale omlijsting en voor interviews van de deelnemende organisaties. De EHBO afd. Ridderkerk was aanwezig voor eventuele calamiteiten.
Het mini-springkussen voor de kinderen moest vanwege de harde wind helaas afgebouwd worden.

De volgende organisaties waren aanwezig: Aafje, Vluchtelingenwerk, Zonnekind, Buurtbemiddeling, RTV-Ridderkerk, Zorgcentrum Riederborgh, Facet Ridderkerk, Buurtpreventie Drievliet ’t Zand, Present Ridderkerk, Paramedisch Centrum Slikkerveer, Schuldhulpmaatje, Goede Herderkerk, de Aanhaakclub, Voedselbank, Buurtbusvereniging 601, Hospice De Reiziger, en Facet Vrijwilligerssteunpunt.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij een van deze organisaties neem dan contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5, telefoon 0180 430 440, [email protected]. Of bezoek de vrijwilligersvacaturebank voor alle vrijwilligerswerk via vacaturebank.facetridderkerk.nl.

Foto: Jos Wesdijk


Foto: Digitaal Dagblad