Geslaagde cursus Powervrouwen

mainImage
Geslaagde cursus Powervrouwen

Helaas komt vandaag de dag bedreiging, intimidatie, agressie en (seksueel) geweld steeds vaker voor. Meer en meer vrouwen krijgen hier mee te maken. Welzijn Ridderkerk organiseerde voor de eerste keer een zelfverdedigingscursus voor vrouwen op woensdagochtend in De Loods.
Op 7 maart jl. zijn 12 vrouwen uit Ridderkerk begonnen aan de eerste zelfverdedigingscursus genaamd Powervrouwen. Deze groep vrouwen variërend in de leeftijd tussen de 28 en 75 jaar hebben in 6 lessen van 1,5 uur geleerd hoe zij zich kunnen verdedigen tegen diverse vormen van agressie en geweld. In deze training werd er ook geleerd hoe je een situatie kan de–escaleren met verbale en non-verbale communicatietechnieken en om adequaat te reageren op stressvolle situaties.

De deelnemers zeggen het volgende over deze cursus;
“Goede theorie en praktijk oefeningen. Het is een goed voorbereide cursus.”
“Deze training heeft mij kracht gegeven en meer zelfvertrouwen.”
“Zulke cursussen mogen er zeker vaker zijn.”
“Het maakt je weerbaarder.”
“Ik ben blij dat er iets voor de vrouwen wordt georganiseerd, gewoon doorgaan hiermee !!”
“Je leert heel veel in de 1½ uur.”
“Ik zou graag op herhaling gaan.”

De deelnemers geven gemiddeld een 8.7 voor deze cursus.
De cursus is voor alle vrouwen vanaf 18 jaar. De trainingen worden in een veilige omgeving gegeven door een ervaren lesgever op woensdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur in De Loods, P.C. Hooftstraat 4a. De kosten van deelname aan de cursus bedragen in totaal € 30,00.
De volgende cursus start op woensdag 23 mei 2018. Na de zomervakantie start er ook een cursus op de woensdagavond, houdt hiervoor de website van Welzijn Ridderkerk in de gaten www.welzijnridderkerk.nl.
Voor meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Gertjan Kroon van Welzijn Ridderkerk via [email protected] of bel op 06 – 215 219 92.


Foto: Digitaal Dagblad