Gemeente zoekt testers voor nieuwe website

mainImage
Gemeente zoekt testers voor nieuwe website

De gemeente Ridderkerk is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe gemeentelijke website. Hierop wil men informatie sneller en makkelijker vindbaar maken. Daarnaast moet de website uiteraard gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn. Daarom vraagt de gemeente hulp en frisse blik. Men zoekt inwoners en ondernemers die op dinsdag 2 oktober van 9:30 uur tot 12:00 uur willen meedenken over de structuur van de nieuwe website, oftewel wat staat waar op de site? Dit gebeurt tijdens een ‘cardsortsessie’.

Kaarten sorteren
‘Cardsorting’ is een onderzoeksmethode waarbij gebruikers van de website, in dit geval de inwoners en ondernemers, kaarten sorteren. Op de kaarten staan de verschillende onderwerpen op de website. De onderwerpen worden door de testers op een logische volgorde gelegd. Ook wordt er kritisch gekeken of de woorden die de gemeente gebruikt wel duidelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een woord als ‘omgevingsvergunning’ tegenover ‘een vergunning voor een dakkapel’.

Gebruiksvriendelijke website
Met uw hulp zorgt de gemeente ervoor dat de nieuwe website een logische opbouw krijgt, onderwerpen beter te vinden zijn en informatie beter te begrijpen valt. Wilt u helpen?

Aanmelden
Aanmelden kan via [email protected].


Foto: Digitaal Dagblad