Fotograaf Mark Isarin exposeert in bibliotheek

mainImage
Fotograaf Mark Isarin exposeert in bibliotheek

Vanaf morgen, dinsdag 15 mei, is in de bibliotheek van Ridderkerk het werk van Mark Isarin te bewonderen.
Fotograaf Mark Isarin (1964) uit Ridderkerk is een conceptueel fine art en portretfotograaf. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den-Haag en heeft een eigen studio in Zwijndrecht. Naast particulier en zakelijk fotowerk, geeft hij ook veel cursussen en workshops in binnen- en buitenland.

“Ik benader fotografie als kunstvorm. Wat voor mij betekent dat ik op de eerste plaats het beeld dat ik meestal vooraf in mijn hoofd heb zo nauwkeurig mogelijk probeer te benaderen. De techniek komt daarbij op de tweede plaats. Niet dat de technische kant van fotografie onbelangrijk is, in tegendeel. Het feit dat ik fotografie als kunst zie is geen vrijbrief om op technisch vlak maar wat aan te modderen. Het gaat mij echter altijd om het eindresultaat en of je dat bereikt met een compact camera, telefoon of de duurste spiegelreflexcamera en objectieven vind ik minder belangrijk.
Niet zelden een hele opluchting voor mijn cursisten die menen dat je alleen met dure spullen tot interessante beelden kunt komen.
Voor mij is het belangrijk dat mijn beelden iets bij je losmaken. Dat ze een emotie oproepen of het begin van een verhaal vertellen. En vul als toeschouwer de rest van het verhaal dan voor je zelf in. Zo krijgt iedere foto voor iedereen een andere lading."

De werken zijn te zien elke dinsdag vanaf 15 mei tot 19 juni tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Meer informatie via deze link


Foto: Digitaal Dagblad