Feestweek gaat door, eerste artiesten bekend

mainImage
Feestweek gaat door, eerste artiesten bekend

Op zaterdag 15 september is er op het Koningsplein een feestavond met volop aandacht voor het Nederlandse lied. De gemeente Ridderkerk speelt hierin een faciliterende rol, zo werd duidelijk in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag. De PvdA stelde in het vragenuurtje de vraag of de 'feestweek' daadwerkelijk doorgang vindt. Dat is dus het geval. In het voorjaar werd met goedkeuring van de gemeente door Stichting Evenementen Ridderkerk de RadioNL Zomertoer vastgelegd. De kosten hiervan bedragen ruim 25.000 euro en men hoopt dat door sponsors dit bedrag bijeen gebracht kan worden. De gemeente gaat er van uit dat dat gaat lukken, maar staat in ieder geval wel garant voor het bedrag.

Een van de aanleidingen voor het feest een is langgekoesterde wens van organisaties en politieke partijen om te vieren dat het Koningsplein na al die jaren nu 'echt af' is. Het is de bedoeling dat de week erna het Koningsplein in een strand verandert met diverse sportieve en feestelijke activiteiten. Het organiseren hiervan is een grotere klus dan men vooraf verwachtte, zo vertelde een woordvoerder van de SER afgelopen weekend op RTV Ridderkerk. Niet alleen de menskracht, maar ook de papieren rompslomp (zoals een schoongrond-verklaring na het opruimen) blijkt groter dan vooraf werd ingeschat.

Officieel worden de optredende artiesten pas een paar weken vooraf bekend gemaakt, maar een rondje langs de 'stal' van de Zomertoer leverde de eerste namen op. Zo geven de Rotterdamse "Wannebiezz" en de Gebroeders Ko op hun website te kennen dat zij op 15 september naar Ridderkerk komen.


Foto: Digitaal Dagblad