Dodenherkenking in Ridderkerk

mainImage
Dodenherkenking in Ridderkerk

Op vrijdagavond 4 mei staan wij stil bij het feit dat we in vrede leven, elkaar kunnen ontmoeten ongeacht wie of wat we ook zijn. Herdenken we samen alle slachtoffers die door geweld om het leven zijn gebracht vanwege hun geaardheid, geloof of oorlogshandelingen.
Samen herdenken gebeurt in de vorm van een Stille Tocht vanaf het Koningsplein naar begraafplaats Rusthof aan de Lagendijk. Daarbij staan we stil bij de verschrikkingen en gruweldaden die oorlogen tot op de dag van vandaag met zich meebrengen.

Samen herdenken
U bent van harte uitgenodigd om samen met burgemeester Anny Attema en vele anderen mee te lopen. Onderweg wordt stilgestaan bij het Joods monument aan de Van Karnebeekstraat.

Stille Tocht
De Stille Tocht is een bewust moment, waarbij een eerbiedige stoet wordt gevormd, om samen met anderen de stilte te vinden en terug te denken aan de verschrikkingen van de oorlog. Op deze manier eert Ridderkerk alle mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en in oorlogssituaties en bij vredesmissies na die tijd. Net als Nederland herdenkt Ridderkerk burgers en militairen die door vervolging, uitputting, oorlogsgeweld of dwangarbeid stierven.

19.00 uur Gemeentehuis open voor publiek
19.20 uur Stoet formeren
19.25 uur Stille tocht
19.45 uur Aankomst begraafplaats Rusthof (toespraak burgemeester)
19.57 uur Gedicht leden scouting Sint Joris
19.59 uur Trompetsignaal
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Trompetsignaal einde 2 minuten, Harpe Davids speelt Wilhelmus (meezingen)
20.05 uur Aankondiging Kranslegging
20.13 uur Aanvang defilé
20.16 uur Aanvang defilé alle belangstellenden
20.20 uur Bijeenkomst gemeentehuis
21.15 uur Einde bijeenkomst

Foto: Digitaal Dagblad