Diverse weekendafsluitingen A15 en A16

mainImage
Diverse weekendafsluitingen A15 en A16

Rijkswaterstaat vervangt in oktober, november en december 2018 de signalering boven de snelweg A16 tussen knooppunt Ridderkerk en Dordrecht en een deel op de snelweg A15 tussen de Noordtunnel richting knooppunt Ridderkerk. Het komend weekend vinden de eerste werkzaamheden en afsluitingen plaats, ditmaal in de richting van Dordrecht.

De hoofdrijbaan van de A16 is afgesloten vanaf knooppunt Ridderkerk Zuid tot de aansluiting Dordrecht (20) van zaterdag 27 oktober 22.00 uur tot zondag 28 oktober 10.00 uur.
De toeritten Hendrik-Ido-Ambacht (23) en Zwijndrecht (22) richting Dordrecht/Breda zijn afgesloten van zaterdag 27 oktober 21.00 uur tot zondag 28 oktober 10.00 uur.
De omleiding van het verkeer van Rotterdam naar het Zuiden is via de snelweg A15 en de autoweg N3.

Reden werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat oude matrixborden, systemen, kasten en kabels en plaatst nieuwe energiezuinige matrixborden en communicatiesystemen. De matrixborden maken deel uit van filedetectie- en signaleringssystemen, waardoor de weggebruiker veilig gebruik kan maken van de rijkswegen. Bovendien verminderen de nieuwe systemen de kans op storingen. Tijdens het werk worden ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van elektronische waarschuwingsborden ten behoeve van tunnelstremmingen en windwaarschuwing.


Foto: Digitaal Dagblad