Dit weekend werkzaamheden A16

mainImage
Dit weekend werkzaamheden A16

Rijkswaterstaat vervangt deze maanden de signalering boven de snelweg A16 tussen knooppunt Ridderkerk en Dordrecht en een deel op de snelweg A15 tussen de Noordtunnel richting knooppunt Ridderkerk.

Afsluitingen vinden plaats in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert daarbij tevens onderhoudswerkzaamheden uit. Komend weekend zijn er weer enkele afsluitingen.

De hoofdrijbaan van de A16 is afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk Zuid en de Drechttunnel van zaterdag 17 november 22.00 uur tot zondag 18 november 10.00 uur. De afrit Zwijndrecht (22) van de A16 (Rotterdam-Breda) is afgesloten van zaterdag 17 november 01.00 uur tot zondag 18 november 10.00 uur. De omleiding richting Zwijndrecht is via A16 aansluiting Hendrik-Ido-Ambacht (23) en aansluiting Dordrecht (21).

Tijdens het werk kunnen de hulpdiensten in noodsituaties met aangepaste snelheid het werkvak in de tunnelbuis passeren.

Reden werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat oude matrixborden, systemen, kasten en kabels en plaatst nieuwe energiezuinige matrixborden en communicatiesystemen. De matrixborden maken deel uit van filedetectie- en signaleringssystemen, waardoor de weggebruiker veilig gebruik kan maken van de rijkswegen. Bovendien verminderen de nieuwe systemen de kans op storingen. Tijdens het werk worden ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van elektronische waarschuwingsborden ten behoeve van tunnelstremmingen en windwaarschuwing.


Foto: Digitaal Dagblad