Dit weekend iets minder heet, nog steeds warm

mainImage
Dit weekend iets minder heet, nog steeds warm

Het eerste weekend van augustus wordt volgens de laatste berekeningen zomers warm met in Ridderkerk middagtemperaturen rond 27 graden Celsius op zaterdag en een graad of 26 op zondag. De zon schijnt met name zaterdagochtend en zondagmiddag uitbundig, maar zaterdagmiddag en zondagochtend is er tijdelijk meer bewolking. Er is zaterdag een kleine buienkans, maar op de meeste plaatsen in het Rijnmondgebied blijft het droog. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Maandag is het zonnig. Met een zwakke, later op de dag matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt zeer warme lucht naar Ridderkerk getransporteerd en loopt de middagtemperatuur op naar een tropische 30, plaatselijk 31 graden Celsius.

Dinsdag draait de wind naar oostelijke richtingen. De zwakke oostelijke wind (1 tot 2 Beaufort) voert continentale lucht aan, waardoor de temperatuur in dinsdagmiddag in Ridderkerk kan oplopen naar 33 of 34 graden. Het weerbeeld bestaat aanvankelijk alleen maar uit zon, door de warmte worden later op de dag steeds forsere stapelwolken gevormd.


| Foto: Digitaal Dagblad