De Noord en De Wingerd winnen Cruyff Courts 6 vs. 6

mainImage
De Noord en De Wingerd winnen Cruyff Courts 6 vs. 6

Donderdag 19 april organiseerde Welzijn Ridderkerk en de vakleerkrachten i.s.m. SV Slikkerveer de Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag voor alle groepen 7 van het basisonderwijs.

De Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag is onderdeel van een nationaal kampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap in Nederland resulteert in 200 evenementen per jaar bestaande uit lokale voorrondes, kwart- en halve finales met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Cruyff Courts 6 vs. 6.

In totaal streden bijna 300 kinderen van 10 scholen verdeeld over 36 teams (20 jongens en 16 meisjes) voor een plek in de kwartfinale. Op deze bijzonder warme ochtend waren het uiteindelijk De Noord (jongens) en De Wingerd (meisjes) die zich tot winnaar mochten bekronen. Zij mogen zich klaar maken voor de kwartfinale op woensdag 2 mei in Gorinchem.

Respect
Tijdens de Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag stond het thema respect centraal. Alle deelnemende scholen gaven door het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld. De bijbehorende respect awards werden gewonnen door De Fontein (jongens) en De Wingerd (meisjes).


| Foto: Digitaal Dagblad