De natuur in met peuters

mainImage
De natuur in met peuters

Peuters in de wijk Slikkerveer hebben onder opvangtijd natuuractiviteiten aangeboden gekregen. Afgelopen weken was kinderopvang De Kleine Draeck aan de beurt om hun specialisme natuuractiviteiten te delen met de andere kinderopvang in de wijk.

Afgelopen blokken van de Brede School zijn kinderopvang SKR en Yes! Kinderopvang al aan de beurt geweest. Nu was het dus de beurt aan kinderopvang De Kleine Draeck. Zij hebben zich gespecialiseerd in natuuractiviteiten en zo hebben de peuters in Slikkerveer dus kennis kunnen maken met natuuractiviteiten. Voordat de activiteit startte mochten de kinderen nog even langs de konijnen van de kinderopvang. De kinderen hebben hier de konijnen eten uit eigen tuin mogen geven. Na het voederen van de dieren werd er een verhaal voorgelezen over de boerderij, de dieren op de boerderij en de boer die onder de modder komt te zitten. Vervolgens gingen de kinderen in de tuin opzoek naar de verstopte dieren. Er werd van alles gevonden! Te denken valt aan geiten, koeien, giraffen en zelfs olifanten. Eenmaal alle dieren gevonden te hebben, gingen de kinderen naar de modderbak. Hier mochten de peuters met de dieren, pannen en schepjes in de modder spelen. Eerst was het voor sommige nog een beetje spannend en vies, maar eenmaal in aanraking met de modder hebben de kinderen heerlijk gespeeld.

Naast de activiteiten op de kinderopvang is er op zaterdag 12 mei een leuke, interactieve theatervoorstelling voor kinderen van 2-4 jaar in basisschool de Regenboog, aan de Reijerweg 60. Met levende muziek en bewegingschoreografie worden de kinderen uitgenodigd om mee te doen. Deze voorstelling begint om 11.00 uur en kost € 1,00 per bezoeker. Wilt u ook naar deze theatervoorstelling komen kijken? Stuur dan een e-mail naar [email protected], want de plaatsen zijn beperkt.


Foto: Digitaal Dagblad