Building Arts film bij de besten van Nederland

mainImage
Building Arts film bij de besten van Nederland

Op 18 mei 2018 vindt de Ridderkerkse finale plaats van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De film die op deze bijzondere avond wordt uitgeroepen tot ‘Beste Film’, plaatst zich rechtstreeks voor de Nationale Finale op 29 juni in Tuschinski Amsterdam en staat tussen de 12 beste films van Nederland.

Vorig jaar organiseerde Building Arts in samenwerking met de Brede School Ridderkerk voor het eerst het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Ridderkerk. Na het winnen van de regionale finale in Rotterdam belandde de film ‘Geen Rechten?’ in de nationale finale tussen de beste films van Nederland. Ook dit jaar slaan Building Arts en de Brede School de handen weer ineen om het Kinderrechtenverdrag van UNICEF op creatieve manier onder de aandacht te brengen bij basisschoolkinderen. Om het project naar een nog hoger niveau te tillen werd dit jaar naar nieuwe samenwerkingen gezocht met het Servicebureau voor Onderwijs & Cultuur (SOC) en de Gemeente Ridderkerk.

Kers op de taart
‘Zodra het project was afgelopen vorig jaar, volgde er een gesprek met Filip Braams - de bedenker van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival’ zegt Marco van ’t Wout, het creatief brein van Building Arts. ‘Filip was onder de indruk van de manier waarop we het project in Ridderkerk hadden opgezet en uitgedacht. Als kers op de taart kregen we te horen dat de winnende film uit Ridderkerk volgend jaar rechtstreeks geplaatst zou zijn voor de Nationale Finale in Amsterdam.’ aldus Van ’t Wout.

Programma 18 Mei
Hoe het programma er precies uit komt te zien bij de Ridderkerkse finale op 18 mei is nog een verrassing, maar het belooft net als vorig jaar een groots feestje worden. Speciaal voor deze avond is weer een deskundige jury samengesteld die in totaal vijf prijzen zal verdelen: Beste Film, Interessantste Filmscript, Gedenkwaardige Acteerprestatie, Mooiste Filmposter en de Publieksprijs. De film die uiteindelijk wordt uitgeroepen tot ‘Beste Film’ plaatst zich rechtstreeks voor de Nationale Finale in Amsterdam. ‘Hoewel we kunst als middel inzetten en aan het behalen van resultaten normaliter geen waarde hechten, laat deze bijzondere prestatie toch zien hoe kundig ons team is.’ aldus Van ’t Wout.

Toegangskaarten voor de Ridderkerkse Finale op 18 mei zijn te bestellen via www.building-arts.nl/webshop.


Foto: Digitaal Dagblad