Basisschool De Bosweide met de bezem door Bolnes

mainImage
Basisschool De Bosweide met de bezem door Bolnes

Op vrijdagmiddag 13 april gingen de kinderen van OBS de Bosweide samen met het Jongerenwerk en de Buurtpreventie de wijk Bolnes in om een milieuactiviteit uit te voeren.

De kinderen, bewapend met vuilniszakken, prikkers en handschoenen, vinden het milieu belangrijk en willen zich graag inzetten voor een milieuvriendelijkere wijk. De opschoning is de start van een reeds activiteiten die worden gedaan door basisschoolkinderen in de wijk. Vanuit het jongerenwerk zullen ook diverse andere activiteiten worden aangeboden die relatie hebben met een beter milieu. Te denken valt aan bijvoorbeeld aan het opfleuren van prullenbakken. Ook zijn er verschillende activiteiten gepland om een bijdrage te leveren aan de wijk zoals: boodschappen doen of spelletjesmiddagen organiseren voor ouderen.


"Natuurlijk is het fijn om de leerlingen zo aan de slag te zien, maar buiten deze opschoonmiddagen willen we ook graag inzetten op talentontwikkeling en doelgroepen verbinden in de wijk.”  aldus jongerenwerker Fariesh Abdoelrahman.


Foto: Digitaal Dagblad