Avondvierdaagse start vanavond: Inschrijven nog mogelijk

mainImage
Avondvierdaagse start vanavond: Inschrijven nog mogelijk

De 70e editie van de Avond4daagse in Ridderkerk vindt plaats van vandaag tot en met donderdag 31 mei. Het belooft een feestelijke en Sprookjesachtige vierdaagse te worden.

Vanavond zal burgemeester Attema de Avond4daagse rond 18.00 uur feestelijk openen. Direct daarna om 18.15 uur zullen de 10 km lopers starten gevolgd door de 5 km deelnemers. Zij lopen deze route individueel, in groepsverband of als Nordic-Walker.
Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er vertrokken vanaf de parkeerplaats in het Reijerpark.
Op donderdagavond zijn start en finish op het Koningsplein in het centrum van Ridderkerk.

Thema Sprookjes
Naast de feestelijkheden van de 70e editie is het thema Sprookjes! Dit thema is door leerlingen van C.B.S. De Wingerd gekozen. Iedereen wordt uitgenodigd om zich tijdens de laatste avond sprookjesachtig te kleden. Voor de meest origineel geklede deelnemer(s) is een kleine prijs te winnen.
Voor alle deelnemende groepen zijn er dit jaar 2 prijzen te verdienen. Een groepsprijs voor de 10 km en een groepsprijs voor de 5 km. De jury volgt en beoordeelt de groepen de gehele avond4daagse. Zij zullen o.a. letten op groepsgedrag, verkeersveiligheid, uitstraling en herkenbaarheid. Onderweg zingen telt ook mee. Alle prijzen worden op donderdagavond tijdens de finale uitgereikt.

Finish
Op donderdagavond 31 mei wordt de Avond4daagse met een gezellig pleinfeest afgesloten. Opa’s, oma’s, pappa’ en mamma’s, vrienden en familie kunnen op de ‘Snoepstraat’, (Schoutstraat) beloningen uitdelen aan alle deelnemers. Hier worden alle deelnemers muziekzaal ingehaald door Muziekkorps Harmonie uit Slikkerveer en DJ High-Tone.

Nog niet ingeschreven?
Na-inschrijven kan op vanavond tussen 17.15 en 18.30 uur in de kantine van S.V. Saturnus en kost € 7,50 per persoon. Hiervoor ontvangen de deelnemers een routeboekje, startkaart, keycord, elke dag een of meerdere attenties, een medaille en een cadeautje.
Kunt u deze avonden niet lopen, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Wandelvierdaagse Ridderkerk. Deze wordt van 9 tot en met 12 juli in de middag georganiseerd vanuit de verzorgingshuizen Reyerheem en Riederborgh.

Beweegtrio
Sportieve Ridderkerkers die naast de Avond4daagse ook deel gaan nemen aan de Fietsvierdaagse en de Zwemvierdaagse kunnen zich inschrijven voor het Beweegtrio. Op de laatste avond van de Zwemvierdaagse worden zij door de gemeente en de organisaties van alle drie de vierdaagsen extra beloond en in het zonnetje gezet.

Actuele informatie over de Avond4daagse Ridderkerk is te vinden op de website www.avondvierdaagse-ridderkerk.nl , www.ser-ridderkerk.nl facebook en twitter. Via deze kanalen zal ook gecommuniceerd worden wanneer de weersverwachtingen onweer bevatten. Vragen kunnen gesteld worden via [email protected].


Foto: Digitaal Dagblad