Alzheimer Café Ridderkerk met films in Bibliotheek AanZet

mainImage
Alzheimer Café Ridderkerk met films in Bibliotheek AanZet

Op 14 januari is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Deze avond worden er twee films getoond over twee jonge mannen met dementie, daarom zal het Alzheimer Café plaatsvinden in de Bibliotheek AanZet in plaats van in de Gasterij.

De eerste film gaat over Roy, 23 jaar met als onderwerp FTD. In deze film komt er een arts aan het woord die uitleg geeft over FTD. De tweede film gaat over Roan van 32 jaar en gaat over Alzheimer. In deze film geeft een verpleegkundige uitleg over de begeleiding van Roan en zijn moeder. De films geven een duidelijk beeld van de ziekten, aangrijpend maar ook met mooie momenten. Levens- en stervensvragen worden benoemd ook erfelijkheid van familieleden, op integere wijze. Ook de weg naar de diagnose, zoektocht naar goede woonplek komt aan de orde.
Na het zien van deze films gaan we met elkaar in gesprek over een aantal stellingen naar aanleiding van dit verhaal. Deze avond is er geen eigen boekenstand aanwezig, wel is er de mogelijkheid om de bij ons geleende boeken in te leveren. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk, bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Let op: de documentaire ‘Papa’ gaat niet door.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of [email protected].


Foto: Digitaal Dagblad