Aafje ontvangt twee sociale robot-zeehonden

mainImage
Aafje ontvangt twee sociale robot-zeehonden

Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels heeft onlangs twee robot zeehondjes (Paro’s) mogen ontvangen. Ze zijn geschonken door de Stichting Coolsingel, die projecten ondersteunt die tot verbetering leiden van de zorgverleningsfunctie in de regio Rotterdamse regio.

Paro
De Paro zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert door middel van 5 sensoren die reageren op aanraking en geluid. De witte vacht, de grote ogen en het levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik. Hierdoor is de Paro bij uitstek geschikt voor dementerende bewoners. De eerste kennismaking met bewoners van Aafje huis ’t Ronde Sant in Ridderkerk leidde tot veel enthousiasme en bijzondere reacties.

Stichting Coolsingel
Deze stichting stimuleert initiatieven in de vorm van projecten die bijdrage aan:
- de bevordering van de effectiviteit, de efficiency dan wel de kwaliteit van de zorg;
- Innovatie en de ontwikkeling van nog niet bestaande zorgtoepassingen

Aafje en innovatie
Zorgorganisatie Aafje loopt voorop wanneer het om innovatie in de zorg gaat. Steeds meer wordt technologie ingezet om het leefklimaat voor de bewoners te verbeteren, maar ook om de werkomstandigheden voor de medewerkers te vergemakkelijken. De zeehonden zullen op alle locaties van Aafje worden ingezet en de dankbaarheid naar de stichting is dan ook erg groot.

Over Aafje
De naam Aafje is geïnspireerd door Aafje van Hulst. Zij was één van de leidende vrouwen die de basis legde voor ons werk van nu. Met professionaliteit en ondernemerschap. Zó willen ook wij ons onderscheiden. Aafje helpt klanten thuis én klanten kunnen bij Aafje wonen en logeren. Aafje is altijd in de buurt. Met thuiszorg, huizen en zorghotels. Ruim 6.000 enthousiaste collega's, vrijwilligers en stagiairs zetten zich iedere dag in om onze 11.000 klanten de zorg te geven, die we onze eigen ouders ook toewensen. Aafje biedt zorg in de regio Rotterdam, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard en de Drechtsteden. www.aafje.nl


| Foto: Digitaal Dagblad