Met De Wijngenoten is er in het centrum van Ridderkerk in december vorig jaar een wijnhandel van allure geopend. Eigenaren Robert Jan en Anke Lips verwezenlijken met de winkel een droom, die niet zomaar een hobby is, maar waar kennis en een uniek assortiment samenkomen. “Onze onafhankelijkheid zorgt voor het beste aanbod.”

De ruime opzet van het pand aan de Geerlaan en de professionele, sfeervolle inrichting verraden al bij binnenkomst dat De Wijngenoten geen doorsnee drankhandel is. Wie Robert Jan aan zijn gasten in de winkel hoort vertellen over wijn en whisky, weet dat hier een vakman en liefhebber aan het werk is. Ruim 30 jaar ervaring in onder meer de wereld van restaurants en inkoop hebben ervoor gezorgd dat de vinoloog en liquorist een ongelooflijk netwerk heeft. Zo kan hij zeldzame en nauwelijks ontdekte wijnen en whisky’s aanbieden, waardoor De Wijngenoten een uniek assortiment in de winkel heeft staan.

Onafhankelijk
“Kennen en herkennen wat de klant zoekt, is onze branche zeer belangrijk”, aldus Robert Jan, die zijn klanten graag uitdaagt met suggesties, anders dan het geijkte. Het zorgt ervoor dat mensen in de winkel terugkeren. “Doordat wij geen onderdeel uitmaken van een keten, ben ik geheel vrij om in te kopen wat ik wil. Ik hoef dus geen producten in het assortiment op te nemen, waar ik niet volledig achter sta. Het ontbreken van een dergelijk juk zorgt ervoor dat we al veel klanten van buiten de gemeentegrenzen hebben mogen helpen. Aanvoelen van wat een klant zoekt zien we hierin beloond.”

Naast de uitzonderlijke collectie wijnen, kan men ook voor een breed scala aan whisky’s naar de Geerlaan rijden. Ook hier heeft De Wijngenoten het neusje van de zalm staan en kan Robert Jan met de klant toewerken naar de geschikte keuze, wanneer dat advies gewenst is. Wanneer iets niet aanwezig is, is de kans groot dat De Wijngenoten wel aan de specifieke wens van een klant kan voldoen.

Proeverijen
Niet alleen het aanbod van wijn en whisky is de eerste maanden geschikt bevonden door de klanten, maar ook de proeverijen die De Wijngenoten aanbiedt, vallen zeer in de smaak. Op deze thema-avonden wordt het beste door het echtpaar Lips samengebracht. Het bezoek aan deze zaak met een stevige body zorgt na de eerste ervaring voor een uitstekende afdronk en smaakt absoluut naar meer.

De Wijngenoten
Geerlaan 7
0180-769235
[email protected]
www.dewijngenotenridderkerk.nl

Openingstijden
Ma: Gesloten
Di: 09.30 – 17.30
Wo: 09.30 – 17.30
Do: 09.30 – 17.30
Vr: 09.30 – 20.30
Za: 09.00 – 17.00

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!