Expositie over bijzondere LP-hoezen in De Doelen

24 November 2022, 12:27 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Voor de tweede maal keert verwoed verzamelaar Paul Groenendijk terug naar de Doelen Studio met een nieuwe expo van bijzondere lp-hoezen. Zijn eerste collectie platenhoezen die de ramen van Doelen Studio tot één grote galerie omtoverde had voor de Doelen een zeer toepasselijk thema: de architectuur.  

Dit keer heeft de onstopbare Groenendijk tientallen rommelmarkten en kringloopwinkels afgestruind voor de mooiste en meest kitscherige kerstplaten, en dat is gelijk het thema van zijn volgende expositie met de titel XMASLPHOEZENEXPO.

Op vrijdagavond 9 december, tijdens Club Key, is de officiële opening van zijn bizarre, vaak suikerzoete collectie. 

Groenendijk: “Elke zichzelf respecterende artiest heeft ooit een kerstplaat opgenomen.  Er zijn natuurlijk de hits van Bing Crosby, John Lennon, Slade, Mud, Wham en Mariah Carey.  En de lp's van Elvis Presley, Johnny Cash, Phil Spector, Kenny Rogers & Dolly Parton, James Brown, Mahalia Jackson, James Last, Ray Conniff, et cetera.  Maar ook Nederlandse artiesten begrepen de aantrekkingskracht van kerstliedjes: André van Duin, Lee Towers, Gert Timmerman, de Zangeres Zonder Naam, Heintje, Wilma, The Cats, BZN, om er maar een paar te noemen.”  

Alle kerst clichés worden door de hoesontwerpers uit de kast gehaald: knappende haardvuren, sneeuwlandschappen, kerstmannen, kerstdiners, kaarsjes, ballen, kerkinterieurs, olijke kerstmannen en mutsen het kan niet op. De opening van de expositie start om 20.00 uur.