Erasmus Universiteit werkt weinig samen met fossiele partners

2 October 2023, 13:06 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Van de 61.393 samenwerkingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam met bedrijven, zijn 33 met partners die een "negatieve impact hebben op het klimaat en ecosystemen". Dat aantal is "zeer beperkt", vindt de universiteit in Rotterdam. Die heeft met hulp van een extern en onafhankelijk onderzoeksbureau uitgezocht hoeveel formele samenwerkingen er nu eigenlijk zijn met de fossiele industrie.

De Erasmus Universiteit heeft ook berekend hoeveel van de ruim 61.000 samenwerkingen een positieve impact hebben. Dat zijn er 103. Verreweg de meeste samenwerkingen zijn dus met organisaties die geen positieve of negatieve impact hebben op het klimaat. Hoeveel geld er precies in omgaat, is nog niet uitgezocht.

De komende maanden wil de universiteit verder praten met medewerkers en studenten over de samenwerkingen. Zij krijgen dan de kans om "hun inzichten, ervaringen en dilemma's met betrekking tot dit onderwerp te delen".

Studenten hebben al verschillende keren klimaatprotesten gehouden bij de universiteit. Toen heeft de universiteit uiteindelijk besloten om voortaan te spreken van een 'klimaatnoodtoestand' om de ernst van klimaatproblemen te erkennen. De aankomende gesprekken met medewerkers en studenten moeten ook leiden tot een "hernieuwde duurzaamheidsstrategie".


Door: ANP